Controles op tabaksverkoop

Is iedereen goed geïnstrueerd?

De wet verplicht tabaksverkopers om te controleren of kopers van tabak de vereiste leeftijd hebben. Sinds begin dit jaar mag geen tabak meer worden verkocht aan jongeren onder de achttien jaar. Het risico dat u loopt als er toch tabak wordt verkocht aan jongeren onder de 18 jaar is niet mis, een hoge boete voor de tankstationondernemer en zelfs tijdelijke stopzetting van de tabaksverkoop op uw tankstation!

De NVWA heeft aangekondigd dit jaar een grote controleronde op het gebied van tabaksverkoop uit te voeren. Zaak om ervoor te zorgen dat iedereen op het tankstation goed geïnstrueerd is over de tabaksverkoop en de leeftijd controleert. Als blijkt dat de branche tijdens deze controles niet goed scoort, dan zijn de gevolgen wellicht nog groter en kan de tabaksverkoop in de tankstationbranche ter discussie komen te staan.    

Laat het niet zover komen en neem nu alvast maatregelen! Met de vernieuwde e-learning Tabaksverkoop van OOTW kunt u uw medewerkers in een half uurtje tijd de tabakswetgeving  leren na te leven. Deze e-learning wordt gratis beschikbaar gesteld en is via www.mijnbranchepaspoort.nl te maken. Deze vernieuwde e-learning is inmiddels door ruim 300 medewerkers uit de branche gemaakt.

Daarnaast kunt u gebruik maken van het promotiemateriaal dat u eerder dit jaar ontvangen heeft. Tabaksverkoop is gewoonweg te belangrijk om kwijt te raken.  

E-learning Tabak