E-learning en handboek Milieuzorg

Met gepaste trots is de nieuwe e-learning en het online handboek Milieuzorg op 13 november jl. gelanceerd. Een mooie stap in de richting van het informeren en het vergroten van de zorgvuldigheid omtrent Milieuzorg in de branche. De lancering vond officieel plaats op locatie bij DCMR, de controlerende instantie. Hieruit blijkt dat het onderwerp milieuzorg en de naleving ervan in ieders belang is. In samenwerking met de VNPI en de betrokkenheid van de overige brancheorganisaties; Beta, Bovag en Nove heeft OOTW ervoor gezorgd dat er nu een handboek is ontwikkeld waarin alle wet- en regelgeving  terug te vinden is en aangepast aan de huidige tijd, dus digitaal.

OOTW heeft als doelstelling om de professionaliteit in de branche te vergroten. Door het branchebreed aanbieden van het handboek en de e-learning Milieuzorg  aan iedereen die werkzaam is in de branche via www.mijnbranchepaspoort.nl. Daarnaast biedt OOTW de mogelijkheid om het handboek en de e-learning ook in een eigen LMS (learning Management System) op te nemen. Medewerkers informeren, dat is het belangrijkste, ongeacht via welk systeem. Het digitale handboek wordt steeds "up to date" gehouden zodat men altijd over de juiste informatie beschikt. Het handboek is digitaal en in PDF als naslagwerk beschikbaar in de bibliotheek van het branchepaspoort van OOTW.

De e-learning is volledig op het handboek afgestemd, qua vormgeving en inhoud, zodat deze de kennisoverdracht van het handboek bevordert. Zowel het handboek als de e-learning worden opgenomen in het Branchepaspoort van OOTW, hét online leerportaal voor de branche. Iedereen werkzaam in de branche heeft hier kosteloos toegang toe via www.mijnbranchepaspoort.nl. Alle onderwerpen worden op aansprekende en interactieve manier behandeld, tussentijds worden verschillende oefeningen aangeboden om het geleerde direct te testen en aan het eind volgt een afsluitende toets. De e-learning duurt ca. 2 uur. Indien de deelnemer  de eindtoets voldoende heeft afgesloten ontvangt deze een certificaat én 75 OOTW leerpunten. Bij iedere training of e-learning van OOTW ontvangt men leerpunten. Deze kunnen bij voldoende leerpunten verzilverd worden voor een kadobon.  

Zowel het handboek als de e-learning zijn opgedeeld in drie versies; 1 voor managers, 1 voor assistenten en 1 voor medewerkers. De inhoud is opgedeeld in 6 modules: 

  • Exploitatie
  • Shop & Magazijn
  • Voorterrein
  • Wasplaats
  • LPG
  • Preventie

DJ_20141113_17784

Foto: Jan Paul Kerkhof, voorzitter van OOTW bestuur, geeft uitleg over de e-learning Milieuzorg.

 

Hr tool

Maakt u gebruik van de HR tool en wilt u dat de nieuwe e-learning milieuzorg voor de medewerkers beschikbaar komt?

De e-learning is eenvoudig toe te voegen. Ga naar Groepen, kies de betreffende groep medewerkers waaraan u de training, e-learning of het opleidingspakket wilt toewijzen, zet de van toepassing zijnde vinkjes.