Nu online e-learning voedselveiligheid

De totaal nieuwe e-learning Voedselveiligheid is beschikbaar via www.mijnbranchepaspoort.nl

Alle verkooppunten van motorbrandstoffen die voedingsmiddelen verkopen zijn verplicht te werken volgens dit handboek en voldoen hiermee aan de wettelijke eisen, conform wetgeving per 1-1-2017.

De complete e-learning bestaat uit twee delen en 5 modules

Deel 1 Basisvoedselveiligheid

De volgende onderwerpen worden besproken: Het belang van hygienisch werken en de gevolgen als je dit niet doet.

module 1 algemene informatie over het Voedsel Veiligheidssysteem (VVS)

module 2 basis voedselveiligheid

module 3 schoon en hygienisch werken

 

Deel 2 Specifieke processen

module 4 gevaren, risico's en kritische punten

Wat is de invloed van persoonlijke hygiëne op de voedselveiligheid. Hoe organiseer je intern transport en opslag, hoe maak je goed schoon en hoe ga je om met afval en ongedierte. Wat zijn de regels voor hygiënisch werken in een tankstation. Bijvoorbeeld bij het bereiden van een broodje, voorraad vullen, schoonmaken etc. En wat kan er gebeuren als je je niet aan deze regels houdt?

module 5 VVS controles

Wat zijn de verschillende controles, zoals bijvoorbeeld de controles op houdbaarheid, temperatuur en reinheid. Waarom zijn deze controles zo belangrijk en wat je moet doen als iets niet aan de norm voldoet.

Resultaat

Aan het eind van de e-learning volgt een korte toets. Deze staat na afloop gereed in het toetsencentrum van het branchepaspoort. Als je voldoende scoort op de toets ontvang je een certificaat én 50 leerpunten.

Online handboek

Het handboek bestaat uit 3 delen en dient als naslagwerk voor alle medewerkers in de tankstation branche. Deel 1: Algemene informatie over het Voedsel Veiligheidssysteem, Deel 2: Basiselementen voor de voedselveiligheid, Deel 3: Instructies bereiding en behandeling van voedingsmiddelen Het handboek kun je ook als naslagwerk terugvinden in de bibliotheek van het branchepaspoort. De bibliotheek vind je op het hoofdscherm van mijnbranchepaspoort bij het icoontje met het boekje.

Systeemeisen

•Een PC of tablet met goede internetverbinding. •Een goede, moderne internet browser (relatief nieuwe versie van Firefox, Safari, Opera 10+, Internet Explorer, Chrome. •Alle e-learnings van OOTW zijn iPad en tablet compatible.

Lancering E -learning Voedselveiligheid