‘365 dagen per jaar genieten! Daar doe ik het voor.’

Naam: Ursula Kweekel
Leeftijd: 49
Functie: Clustermanager
Werkt bij: NRG Value Esso Ruyven en Esso Zegwaard

Hoe bevalt jouw baan?

Ik werk sinds 1998 in de branche. Dus nu al 20 jaar en altijd fulltime! De vader van een vriendin van mij had een tankstation aan de Tramdijk in Spijkenisse. Daar is het allemaal begonnen. Toen ik op school zat heb ik nooit gedacht aan het werken bij een tankstation. Ze zeggen wel eens dat het werken op een tankstation je pakt of niet. Wat mij aanspreekt is de afwisseling in taken, je bent voor alles verantwoordelijk van de kassa, het buitenterrein, het klantcontact en de winkel. Verder vind ik de wisselende diensten verspreid over 7 dagen prettig, in plaats van maandag t/m vrijdag vaste uren. Dit zorgt ook weer voor vrijheid.

 

Hobby’s

Ik heb niet echt hobby’s, ik vind heel veel leuk! Ik wil mijn leven zo indelen dat ik 365 dagen per jaar vakantie heb. Als ik vanavond naar de film wil of uit eten, dan doe ik dat en geniet ik ervan. Ik heb het altijd zonde gevonden om het hele jaar te sparen voor 3 weken vakantie.

 

Over 5 jaar

Ik ben het type dat graag vooruit wil, ik ben nu 49 jaar en kan bijna nog 20 jaar werken, ik zou alles nog eens opnieuw kunnen doen, het staat nog open! Mijn vriend werkt in dezelfde branche, ik heb geen kinderen of huisdieren dus 365 dagen per jaar samen genieten daar doe ik het voor!

 

Je volgt de 3-daagse Masterclass Leidinggeven van het OOTW. Inmiddels heb je twee van de 3 dagen achter de rug. Hoe gaat het? Geweldig vind ik het! Ik ben niet echt een studiebol, maar wil wel altijd graag veel leren en weten. Het klassikale aspect van de training spreekt mij erg aan, ook omdat ik al mijn medecursisten ken. Dit geeft een vertrouwd gevoel en stelt je op je gemak om vragen te stellen. Wij hebben een open werksfeer, na een dag training merk ik dat ik nog meer bezig ben om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Zo krijg je enthousiaste medewerkers. Ik probeer ervoor te zorgen dat de medewerker goed in zijn vel zit en open en eerlijk met elkaar te communiceren.

 

Kun je de theorie direct in de praktijk toepassen? Zeker, mits je daar zelf ook achter staat. Het valt of staat met je eigen inzet. Het gevoel van “dit wil ik en deze kant wil ik op”, dát zorgt voor verandering.

 

Het werk is vrij intensief, waar haal jij de energie vandaan om dagelijks weer aan de slag te gaan? Positiviteit doet het voor mij, ik zie geen beren op de weg, sta iedere dag om zes uur op en begin positief aan mijn nieuwe dag! Wel merk ik dat het belangrijk is om open te staan voor bijscholing. Het werk is vrij intensief je merkt dat je wat ouder wordt, maar je past je daar ook op aan. Aan beide kanten open staan voor het gesprek is belangrijk hierin anders sta je stil.

De balans tussen werk en privé loopt nog weleens door elkaar mede doordat mijn partner in dezelfde branche zit. Dus als ik thuis kom heb ik altijd een luisterend oor van iemand die de juiste vragen kan stellen. Dit is heel fijn, maar daardoor loop je soms het risico dat we er té lang over blijven praten. Inmiddels zijn we ons hier wel van bewust en dan zeggen we STOP ander onderwerp en weer door!