‘Zo ga ik de 70 makkelijk halen!’

Naam: Colin Idzes
Leeftijd: 23
Functie: automonteur en auto-detailer
Werkt bij: Idenburg Car Solutions en Carwash

In april heb je de training Voedselveiligheid bij OOTW gevolgd, geen voor de hand liggende keuze voor een carwashmedewerker.

Sinds kort hebben wij een nieuwe opdracht, namelijk het reinigen van de auto’s van een groothandel in levensmiddelen. Onze klant heeft te maken met richtlijnen vanuit de overheid op het gebied van voedselveiligheid. Daar willen wij natuurlijk ook alles over weten, zodat wij ons werk perfect kunnen doen!

Kan je de theorie direct in de praktijk toepassen?

Zeker, voor de nieuwe klant is het heel belangrijk dat het interieur met de grootste zorg wordt gereinigd, zodat er zonder risico levensmiddelen in vervoerd kunnen worden. ik verbaasde mij er over hoe makkelijk het eigenlijk is om voedselveilig te werken!

Over Colin

Werk

Ik werk hier nu 1,5 jaar en heb een contract van 40 uur per week.

Op mijn 16e ben ik begonnen als vrachtwagenmonteur en na een paar uitstapjes zag ik een vacature voor monteur/autowasser. Ik stuurde een leuke brief en werd uitgenodigd en aangenomen. Sindsdien ben ik erachter gekomen dat ik auto’s poetsen geweldig vind! Ik leer steeds meer en wil er steeds beter in worden. Inmiddels kan ik ook polijsten. Het is prachtig om te zien hoe je alle krassen uit de lak van een auto kunt halen en de klant blij te maken met een bijna nieuwe auto! Laatst zijn wij door een grote producent van polijstapparatuur gevraagd te assisteren tijdens een seminar voor auto detailing bij het Louwman Museum. Een geweldige ervaring!

Hobby’s

Sporten vind ik geweldig, ik doe aan rugby en windsurfen. Tijdens het windsurfen heb ik ook mijn vriendin ontmoet. Wij zijn allebei gek op dieren, inmiddels is het een beestenboel bij ons thuis en fokt mijn vriendin dwerghamsters en ben ik begonnen met het fokken van varanen, gekko’s en kikkers. Daarnaast hebben we nog een Dalmatiër en 2 kanaries. Wij komen net terug uit Costa Rica waar we hebben genoten van de jungle en wilde dieren.

Over 5 jaar

Ik werk nog altijd bij hetzelfde bedrijf en heb ik mijzelf verder ontwikkeld in het reinigen en poetsen van auto’s. Privé hoop ik meer ruimte te hebben voor al onze dieren! 

Waar haal jij de energie vandaan om dagelijks weer aan de slag te gaan in de carwash?

Ik heb een baan die ik écht leuk vind! Wij hebben een ontzettend goeie sfeer op de werkvloer. Ik werk bij een familiebedrijf, Martin en Erik zijn de eigenaren en zorgen voor een relaxte en fijne omgeving. En aan het einde van de dag – ook al was het druk en hectisch- gaat iedereen vrolijk naar huis. Zo ga ik de 70 makkelijk halen!