‘Ik haal energie uit met mensen en voor mensen werken!’

Naam: Johan van Ardenne
Leeftijd: 47 jaar
Functie: Stationsmanager
Werkt bij: Total Zielhorst te Amersfoort

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Johan van Ardenne.
Hij heeft meegedaan aan het OOTW trainingstraject Road to Success. Johans werkgever Total wil daarmee de kwaliteit op de werkvloer verbeteren, zowel naar collega’s als gasten toe.

Welk onderdeel vond je het meest waardevol en waarom?
“Alle dagen waren waardevol, vooral het klassikale aspect. Collega’s waren erg open tot het emotionele aan toe. Dit was erg bijzonder. Hoe beleef je je werkplek en wat voor ervaringen heb je meegemaakt? Bijvoorbeeld ook op het vlak van agressie. Het is belangrijk te weten hoe te reageren naar collega’s die je aanstuurt. Een training is altijd een meerwaarde voor jezelf. Door het klassikale aspect hoor je van anderen en kun je hun ideeën ook toepassen op je eigen situatie. Door de groepsvorm is er veel meer beleving dan anders. Je krijgt bijvoorbeeld ook terugkoppeling van iemand uit de groep. Op de werkvloer daarentegen is feedback zeldzaam.”

Hoe ben jij je loopbaan begonnen?
“Ik heb vijfentwintig jaar bij het Dolfinarium gewerkt; daar ben ik op achttienjarige leeftijd begonnen. Ik vond het erg leuk om met dieren te werken en te acteren. Dus toen ik daar als seizoensmedewerker aan de slag kon, kon ik mijn geluk niet op! Ik heb het geluk gehad eruit gepikt te worden om intern een opleiding tot zeeleeuwentrainer te volgen. Daar was destijds geen specifieke opleiding voor. Binnen twee jaar kon ik aan de slag als trainer. Toen ik stopte bij het Dolfinarium, was ik assistent-manager en hield ik mij ook bezig met retailmanagement binnen het park. Helaas werd het Dolfinarium overgenomen, door een reorganisatie bestond de functie die ik had niet meer. Gelukkig ben ik positief ingesteld. Na een week te hebben gedacht aan de fantastisch mooie tijd die mij afgenomen was, dacht ik: dit opent ook weer deuren en kansen om iets anders te gaan doen. Ik had één regel: met mensen, voor mensen. En ik wilde graag de retail/horeca-kant op. De tankstationwereld bestaat inmiddels niet meer alleen uit brandstof, maar bevat in toenemende mate bovenstaande onderdelen. Zo kwam ik anderhalf jaar geleden terecht bij mijn huidige werkgever: lekker met collega’s en gasten bezig zijn. Hen een prettig gevoel geven en zorgen dat ze terugkomen!

Mijn vorige baan was mijn leven, een totale hobby. Met de dieren waarmee ik werkte heb ik zo’n bijzondere band. Als ik daar zou staan, dan herkennen zij mij. Binnen Total ben ik zo goed ontvangen door het MT en de medewerkers. Ik heb in deze anderhalf jaar al zoveel meegemaakt. Het is top! Vanaf september krijg ik er een tweede station bij.”

Zie je raakvlakken met je vorige baan?
“Als je een dier traint, kijk je ook naar het positieve in het dier. Als hij iets goeds doet, beloon je hem. En als het dier iets verkeerds
doet, dan reageer je niet. Bij mensen kijk ik ook eerst naar hoe hij of zij in elkaar zit, anders kom je niet verder met elkaar. Je wint iemands vertrouwen. Misschien is iemand wel somber omdat er thuis nare omstandigheden zijn. Ik kijk dus eerst naar de situatie, hoe reageer ik en hoe maak ik daar het positieve van? Ik probeer mensen altijd positief te benaderen.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“Dan heb ik nog meer geleerd, ik zie mijzelf in dezelfde functie werken of doorgroeien. In mijn vrije tijd lees ik veel over hoe
organisaties werken, zo vind ik de programma’s bij RTL Z en Undercover Boss geweldig! Het heeft mijn interesse; hoe kan ik mensen zo bewerken dat ik zaken voor elkaar krijg? Dat ik mijn omzet kan verhogen? Ja, allemaal erg boeiend. Daarnaast is mijn privéleven heel belangrijk. Die is stabiel: ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Als je werk wegvalt is dat natuurlijk iets waar je focus naartoe gaat, maar nu loopt alles weer gesmeerd. Mijn zoon heeft mij geholpen met het ontwerpen van een flyer voor een lokale actie die ik bedacht heb: met korting naar het Dolfinarium. Ik laat dat dan zien aan het hoofdkantoor en die vinden het super. Dat geeft energie! De ruimte om zelf dingen te bedenken en uit te voeren. Hoewel Total een grote organisatie is, voelt dat niet zo en ervaar ik dat ook niet zo. De
interne lijntjes zijn kort. Het voelt als een warm bad.”

Ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?
“Ik haal energie uit met mensen werken en voor mensen werken! Alle facetten binnen het werk geven bepaalde energie mee, als ik met tegenzin naar mijn werk zou gaan, dan kan ik beter stoppen. Dat nekt je namelijk. Bijscholing is altijd welkom. Je kunt soms denken: ik weet het wel, maar tijden veranderen, de wereld verandert, je moet bij blijven!”