“Ik heb besloten om deze baan er als ‘hobby’ bij te blijven doen.”

Naam: Phlip Bickers
Leeftijd: bijna 21 jaar
Functie: Verkoopmedewerker
Werkt bij: Shell Hanex in Raamsdonksveer

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Phlip Bickers.

Hoe lang werk je al bij je huidige werkgever?

Ik kom uit Oosterhout en werk vanaf mijn 18e bij Shell Hanex, dus bijna 3 jaar. Mijn peetoom is de bedrijfsleider en ik ben hier terecht gekomen doordat ik een rondje met de auto reed toen ik net mijn rijbewijs had gehaald. Ik zag dat ze mensen zochten, ben in gesprek gegaan en sindsdien werk ik hier echt met heel veel plezier. We hebben een hecht team en iedereen werkt er al best lang, we komen ook bij elkaar thuis op de koffie. Maar het is niet mijn vaste baan, ik werk namelijk ook fulltime als IT Support Specialist op de servicedesk van Bol.com. Ik verzorg daar de computers en onderhoud het systeem voor het  personeel. Ik sta daarnaast nog 2 weekenden in de maand achter de kassa bij Shell Hanex in Raamsdonksveer. Door het goede contact met de klanten en de prettige werksfeer met collega’s heb ik besloten om deze baan er als ‘hobby’ bij te blijven doen. Het is een gezellig buurtstation waar ik 80% van de klanten ken, die blijven dan een kopje koffie drinken en een praatje maken. Dit werk is zo anders dan mijn vaste baan dus ik vind dit heel leuk voor de afwisseling. Ik heb er echt plezier in!

Leer je ook bij?

Ik volg de e-learnings via het branchepaspoort, die binnenkort gaan verlopen dus dan moet ik weer aan de bak. En ik ga een heel trainingstraject via het OOTW volgen. Het hoofdkantoor heeft een traject gepland voor alle medewerkers, waarin we voornamelijk aan de slag gaan met verkoop en gastvrijheid en we gaan ook een Hospitality Game spelen in teamverband. Ik heb daarvan nu één training gevolgd waar ik van tevoren van had verwacht niet zoveel te leren, maar achteraf kan ik wel zeggen dat de trainer mijn ogen heeft geopend. De beste tip van die dag was “gebruik niet bij elke gast dezelfde begroeting, dan blijf je meer jezelf en klink je niet als een robot.”

Het werk is vrij intensief, ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?

Duurzame Inzetbaarheid zegt me eigenlijk helemaal niets, maar ik ben nog jong en dan ben je daar niet zo mee bezig. Het is wel dat ik best druk ben met twee banen in wisseldiensten en avonduren, maar mijn baan bij het tankstation is zo flexibel dat als ik aangeef dat het te druk is, ik gerust een maand niet meer ingeroosterd wordt op het station. Het is ook wel makkelijk te regelen met mijn peetoom. Eerst werkte ik volgens het gemaakte rooster maar nu ben ik op de zaterdag in de middag vrij en draai ik de zondagavond. Dat is goed te combineren met de wisseldiensten bij bol.com waar ik ook nog stand-by diensten heb.

Hoe besteed jij je vrije tijd?

Voordat ik mijn baan in de IT kreeg waren computers mijn hobby, maar nu zit ik voor mijn werk al hele dagen achter de computer dus dan wil ik wel eens iets anders. Mijn andere liefhebberij is auto’s, brommers en motoren. Ik heb twee auto’s een Ford Mustang en mijn dagelijkse auto is een Suzuki Alto. En dan heb ik nog een oldtimer brommer, een Honda MTX uit 1987. Die brommer is niet de mooiste en hij doet het ook niet altijd maar ik vind het een leuk ding en anders is er niets te sleutelen natuurlijk. Binnenkort heb ik ook een motor hopelijk, want ik ben bezig mijn motorrijbewijs te halen. Dan wil ik met de motor naar mijn werk want dat is goedkoper dan met die Ford.

Over 5 jaar?

Over 5 jaar wil ik een aanvullende IT opleiding hebben gevolgd. Ik heb nu een MBO-opleiding gedaan en dan wil ik graag mijn HBO halen om door te kunnen groeien naar systeembeheer. Via mijn andere werkgever krijg je daar tijd en vergoeding voor om zo’n opleiding te volgen. Wanneer ik er ook nog bij ga studeren betwijfel ik of ik nog wel tijd over houd om op het tankstation te werken en ben bang dat ik dat dan moet opgeven.