“Ik heb geleerd om dingen die buiten m’n invloed liggen los te laten.”

Naam: Wilma Peeters
Leeftijd: 41 jaar
Functie: Servicemedewerker
Werkt bij: Klik Exploitaties B.V.

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Wilma Peeters.

Kan je iets vertellen over waar je werkt en wat je daar doet?
Ik werk sinds oktober 2018 als servicemedewerker bij een bemand Tamoil tankstation wat wordt geëxploiteerd door Klik Exploitaties. We hebben daar te maken met verschillende werkzaamheden. Je rekent uiteraard de brandstof en alles wat we verder in de shop verkopen af. We hebben ook een postagentschap, dus je bent daarnaast bezig met pakketjes en brieven en sinds kort zijn we begonnen met het verhuren van aanhangwagens. Bovendien sta je bij ons alleen op het tankstation, dus er is genoeg te doen!  

Je hebt al best wat e-learnings gevolgd via het branchepaspoort, wat vind je van de e-learnings?
Super! De e-learnings hebben mij geholpen om in een korte tijd veel zaken eigen te maken. Vooral de e-learning overvalpreventie en omgaan met agressie vond ik heel leerzaam. Daar heb ik bijvoorbeeld geleerd dat je tijdens een overval niet op de noodknop moet drukken, omdat dat bij de overvaller tot extra escalatie kan zorgen. Het RAAK model (Rustig blijven, Accepteren, Afgeven, Kijken) vond ik heel leerzaam en praktisch.

Je hebt zojuist de training leidinggeven met impact gevold, wat vond je daarvan?
Ik heb er heel veel van geleerd. Ik ben zelf servicemedewerker en mijn leidinggevende heeft mij deze training aangeraden. Zoals ik zei zijn er bij ons op het tankstation best veel ballen die je omhoog moet houden. Zelf doe ik graag alles zo goed mogelijk, maar tijdens deze cursus heb ik onder andere geleerd om dingen die buiten je invloed liggen wat meer los te laten en te accepteren. Ik vind het goed inwerken van personeel ook erg belangrijk, hier heb ik tijdens deze cursus meer handvaten voor gekregen.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben begonnen met werken in de zorg. Hier merkte ik echter dat het steeds meer ging draaien om tijd en dat de persoonlijke aandacht die je aan iemand kon geven minder werd. Ik had het daardoor niet meer naar mijn zin, dus ben ik weg gegaan. Ik ben hierna manager geweest van de housekeeping in een hotel. Dit vond ik erg leuk. Wel ben ik best perfectionistisch en dat zorgde er voor dat ik er veel tijd in stopte zodat alles goed verliep. Ik vond het belangrijk om voldoende aandacht aan mijn personeel te besteden en te zorgen dat iedereen lekker in zijn werk zat.

Waarom ben je vervolgens bij Klik Exploitaties gaan werken en wat vind je leuk aan dit werk?
Ik heb twee dochters, een is 17 jaar en de ander is 5 jaar. Ik wilde meer tijd maken voor mijn kinderen en zorgen dat de werk-privé-verhouding iets beter in balans was. Dat is met dit werk veel beter geworden. Wat ik leuk vind aan dit werk is dat er tijd is voor persoonlijke aandacht voor klanten. Ik heb veel vaste klanten die elke week komen, niet alleen om te tanken, maar ook voor een bak koffie en een gezellig praatje. Verder heb ik hele gezellige collega’s die ik ook regelmatig buiten werk zie om samen een hapje te eten. Ik ga echt met plezier naar mijn werk!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop door te kunnen groeien naar de functie van stationsmanager. Dat lijkt me superleuk en tijdens deze training heb ik ook meer handvaten gekregen hoe ik dingen aan kan pakken.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik heb heel lang aan paardrijden gedaan. Mijn dochter van 17 heeft dit nu ook overgenomen. In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn 2 kinderen, waar ik heel trots op ben. Mijn man zit in een rolstoel en mijn kleinste kan hem nog wel eens uit de tent lokken, dus dit vraagt ook wat aandacht. Maar vergis je niet, mijn man kan heel veel! Hij werkt 40 uur en doet ook nog aan rolstoelbasketbal op hoog niveau.  

Ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?
Ik ben me er niet heel bewust van, maar ik ben er wel mee bezig. Ik volg e-learnings, trainingen, ik zorg dat ik een goed ritme heb. Ik eet goed, zorg dat ik voldoende uitrust en op tijd ga slapen. Daarnaast ben ik van mening dat je nooit te oud bent om te leren, dus als er een nieuwe e-learning beschikbaar is dan zou ik deze zeker maken!