“Ik vind het belangrijk om mijn eigen pad te kiezen.”

Naam: Linda Boon
Leeftijd: 33 jaar
Functie: assistent bedrijfsleider
Werkt bij: Vissers Energy Group

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Linda Boon.

Kan je iets vertellen over waar je werkt en wat je daar doet?

Ik werk als assistent bedrijfsleider bij Esso ’t Goor in Bladel. Op ons tankstation zijn de dagen druk en goed gevuld. Ik ben leidinggevende, maar ik spring ook bij in de shop. Op een dag regel je veel, bijvoorbeeld als er een vracht binnenkomt, dan vind ik het leuk om dat samen in een uur weg te werken. Medewerkers waarderen het heel erg dat je mee werkt. Mijn taak is wel dat de nette en strakke uitstraling van de shop behouden blijft.

Hoe lang werk je al bij je huidige werkgever?

Ik ben nu 1,5 jaar in dienst bij Vissers Energy Group voor 4 dagen per week. Het station was eerst een oud tankstation vlakbij de grens, in een uithoekje. Het is helemaal gesloopt en is nu een mooie nieuwe locatie met het Moments & More concept, een super chique concept met een eigen chocolade hoek, vers brood en pizza’s. Ik vind het heel prettig bij Vissers, het zijn leuke mensen en het contact is heel persoonlijk.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik heb altijd in de paarden gezeten. Mijn vriend heeft een paardenbedrijf, een hengstenhouderij in Friese paarden. 7 jaar geleden heb ik een overstap gemaakt naar ander werk. Ik vond het belangrijk om ook mijn eigen pad te kiezen ondanks het bedrijf van mijn vriend. Zo kreeg ik een administratieve baan bij een tankstation en ben ik er in gegroeid.

Waarom ben je vervolgens bij Vissers Energy Group gaan werken en wat vind je leuk aan dit werk?

De functie van assistent bedrijfsleider is op mijn pad gekomen en ik vind het super leuk.

Ik heb een opleiding gevolgd en ben nu officieel bedrijfsleider. Ik was bij het vorige station al assistent en in verband met het introduceren van het nieuwe concept en de nieuwe medewerkers werd me gevraagd of ik deze functie wilde.

Het is knetterhard werken in de paardenwereld met lange dagen, dat is niet vol te houden tot je 67e. Nu werk ik 4 dagen op kantoor en loop ik veel in de winkel. Toch heb ik na een werkdag nog veel energie over om de paarden erbij te doen. Het is nu een hobby!

Volg je trainingen?

We volgen bij Vissers altijd de e-learnings van OOTW want onze bonussen worden daarop afgestemd per kwartaal en dat motiveert extra. De leerpunten die je bij OOTW krijgt motiveren natuurlijk ook. Maar inhoudelijk zijn de e-learnings ook interessant. Vaak denk je alles wel te weten, maar door zo’n opleiding leer je er toch anders over na te denken. Je moet oppassen dat je je niet dood kijkt op zaken en open staat voor nieuwe inzichten. Bij Vissers kijken we bijvoorbeeld ook bij andere stations om te leren van elkaar. Zo vergelijk je en pak je eruit wat beter kan.

Om de stap te maken naar de leidinggevende functie heb ik de e-learning leiderschap van OOTW gevolgd en daarnaast heeft een manager me een half jaar lang begeleid. Ik heb daar veel van geleerd en heb genoeg vertrouwen, maar af en toe zou een opfriscursus wel helpen.

Hoe besteed jij je vrije tijd?

In mijn vrije tijd berijd ik paarden om ze dressuurwaardig te maken. Paarden worden bij ons gebracht om ze te trainen. Wij zijn daarin gespecialiseerd. Dit is mijn passie.

Daarnaast verkopen we paarden en sperma van onze fokhengsten. Zelfs uit China komen ze paarden kopen bij ons. We hebben veel moeten leren in deze wereld want er is veel gesjoemel. We hebben daarin een duidelijke lijn getrokken; ons bedrijf staat voor correctheid en eerlijkheid. We zien klanten graag terugkomen, net als in de shop. Met echte klantvriendelijkheid en service zorg je ervoor dat mensen terugkomen en dat is ook wat je werk speciaal maakt. Men moet hier met een glimlach vandaan gaan en weer terugkomen.

Heb je tips?

Het werken met paarden helpt me bij mijn werk op het tankstation. Wanneer de basis goed is en je hebt een klik met het paard dan kun je veel bereiken, eigenlijk net als met mensen. Paarden zijn heel gevoelig, ze voelen jouw verdriet en blijheid. Soms heb je een rotdag maar dat mogen ze dan niet aan je merken. Klanten horen dit ook niet te merken, want die weten niet of je buikpijn hebt. De klant is koning. Ook leer je met paarden duidelijk te zijn en dat je dat uitstraalt, dat helpt me bij het leidinggeven, maar eigenlijk is het voor mij gewoon logisch.

Ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is voor mij heel duidelijk. De beslissing om op het tankstation te gaan werken was een bewuste keuze. Mijn leven is wel heel druk. Ik werk 4 dagen en ben soms hele weekenden weg met de paarden en dan moet ik maandag gewoon weer beginnen. Lange vakanties heb ik niet. We gaan wel eens een weekend weg en ik ga wel eens met mijn vriendinnengroep een paar dagen weg maar door de paarden kunnen we nooit lang weg. Aan de andere kant haal ik er zoveel energie uit en de meeste weekenden ben ik vrij dus dan heb ik genoeg tijd om uit te rusten.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Met het bedrijf zijn we bezig met een bedrijfsovername dus dat zou wel wat veranderingen betekenen. Maar het liefst blijf ik 4 dagen bij Vissers werken en dat blijven combineren met de paarden.