‘Ik wil hard werken en plezier maken’

Naam: Sandra Carbo
Leeftijd: 46
Functie: Bakery medewerkster
Werkt bij: Shell De Wetering

Hoe lang werk je al bij je huidige werkgever? Ik werk in augustus twee jaar bij Shell de Wetering voor 32 uur per week. Na het faillissement van mijn vorige werkgever kwam ik spontaan op straat te staan na 18 jaar dienstverband, ik werkte daar op kantoor als data verwerker. Via een oud-collega heb ik hier mijn cv kunnen indienen en binnen twee weken was er een plekje voor mij. Ik ben achteraf blij dat het zo gelopen is, omdat ik nu veel meer met mensen om ga en ik vind het klantcontact erg leuk! Wat ik fijn vind is dat wij werken met een vast rooster, een luxe binnen deze branche. En mocht je een keer willen ruilen dan komen we daar onderling altijd wel uit!
Het liefst start ik zelf de dag op, dan heb ik voor mijn gevoel meer de controle. Anders moet ik altijd even een kwartiertje inkomen, ik ben een control freak! Ik weet graag waar ik aan toe ben. Ik ben geen carrière type, ik wil hard werken en plezier maken. Omdat ik zelf ondernemer ben geweest van een meubelzaak, ken ik de andere kant van de medaille ook en weet als geen ander hoe belangrijk omzet maken is. Daarom denk ik graag mee met de baas hoe de omzet te verhogen!

Hobby’s: Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met mijn gezin en vrienden. Ik heb twee zonen van 14 en 19 jaar. Voor je het weet zijn zij het huis uit, dus ik hecht veel waarde aan familiemomenten. Daarnaast doe ik twee keer in de week aan Zumba, daar word ik blij van!

Over 5 jaar: Allereerst hoop ik dat het goed gaat met mijn gezin en dat we gezond zijn. Qua werk wil ik lekker zo door blijven gaan.

Je hebt met het hele team de training overvalpreventie en omgaan met agressie gevolgd, hoe heb je dit ervaren? Het is een belangrijke training als je bij een tankstation werkt voor jezelf en je collega’s. Door de training weet ik nu hoe te handelen, bijvoorbeeld dat ik pas op ‘de knop’ moet drukken als de overvaller weg is en niet als hij er is. Die overvalknop kan namelijk een hele verkeerde uitwerking hebben als je er op het verkeerde moment op drukt. Ook heb ik geleerd dat als een klant echt heel brutaal is je deze de deur mag wijzen, het verbaasde mij oprecht dat dat mag! Ik zag erg op tegen de cursus die vijf uur zou duren, maar de tijd vloog voorbij. Dus ook mijn complimenten aan de trainers. Alleen die toneelstukjes doen met collega’s daar kan ik echt niets mee. Van nature kan ik soms best in paniek raken, je weet gewoonweg niet hoe je in het echt handelt op zo’n moment.

Kun je de theorie direct in de praktijk toepassen? Ik heb nu wel gekeken waar ‘de knop’ zit. Twee keer in de week open ik om 6:00 uur ’s ochtends en dan inspecteer ik het voorterrein. Ik kijk nu nog meer om mij heen, ben alert op verdachte situaties en let dan meer op dat ik het signalement van een verdacht persoon of situatie opneem. Laatst zag ik bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg een auto geparkeerd staan bij de banden spanning. Bleek diegene daar even in slaap gevallen te zijn!

Het werk is vrij intensief, waar haal jij je energie vandaan om iedere dag aan de slag te gaan? Het is inderdaad vaak pittig doorwerken en het wórdt hier ook steeds drukker. Maar de goede sfeer is zo belangrijk. Natuurlijk zijn er weleens strubbelingen, maar dat hoort erbij. Je moet je ook bewust zijn van bijvoorbeeld je houding tijdens het werk. Maar als je fijn klantcontact hebt en met je collega’s plezier hebt is een heel stuk gewonnen. Altijd blijven communiceren! We hebben een heel leuk team en de sfeer is fijn en open, anders hou je ’t ook niet vol. De vaste klanten zijn ook altijd blij je te zien. Wij hebben klanten die iedere dag langskomen voor een broodje of een kop koffie, bijvoorbeeld de rijschoolhouders. Het is hier soms net de buurtsuper, we hebben erg goed contact met onze klanten.

Ik heb bewust gekozen voor een werkweek van 32 uur, maar van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan. Een keer per week heb ik dienst in de avond, de overige dagen kan ik dan lekker thuis eten. Wat ook fijn is, ik hoef niet ieder weekend te werken, maar eens per 4 tot 6 weken. Fijn om dan thuis te zijn, want als de jongens eenmaal het huis uit zijn kan ik het niet meer overdoen!