“Over vijf jaar hoop ik hier nog te werken en wijzer te worden dan ik nu al ben.”

Naam: Annemiek Kamperman
Leeftijd: 31 jaar
Functie: Tankstation medewerker
Werkt bij: Tankstation Bie Olthof

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Annemiek Kamperman. Zij gaat binnenkort de training omgaan met agressie en overvalpreventie volgen.

 

Jullie gaan de training incompany volgen. Waarom?

Deze training herhalen wij eens in de zoveel tijd, de eigenaresse van ons station vindt dit erg belangrijk. Helaas hebben wij eens een overval gehad op ons station, toevallig kort nadat wij deze training hadden gevolgd. Tja in het echt is het toch wel anders, maar je leert wel goed wat je moet doen mocht het je overkomen. Goed luisteren en doen wat de overvaller zegt!

Zelf heb ik sinds mijn jeugd last van een angst- en paniekstoornis. Het is voor mij moeilijk een opleiding ergens anders te volgen, vanwege mijn beperking durf ik het dorp eigenlijk niet uit,  dus de trainingen die ik incompany kan volgen via OOTW vind ik super!

 

Hoe lang werk je al bij je huidige werkgever?

Inmiddels werk ik al 7,5 jaar bij Olthof, voor 38 uur per week. Het voelt hier als een tweede thuis. Via een job coach ben ik hier terecht gekomen. Het contact met mensen vind ik heel erg leuk. Onze locatie ligt midden in het dorp, dus op een gegeven moment ken je ook veel mensen.

 

Wat doe jij verder in je vrije tijd?

Naast mijn werk maak ik graag wenskaarten als hobby. Inmiddels verkoop ik de kaarten via mijn webshop www.creamiekie.nl en in onze shop op het station! Het is een fijne bezigheid die ik heerlijk vind om te doen en waarbij ik mijn gepieker even opzij kan zetten. Dat ik de kaarten op mijn werk mag verkopen  inspireert mij om nog meer met mijn hobby te doen.

 

Ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?

Het is toevallig dat je er naar vraagt, maar ik ben momenteel aan het kijken of ik misschien iets minder uur kan gaan werken om geestelijk en lichamelijk een stapje terug te doen. Het wordt me soms wat teveel en hopelijk door iets minder te gaan werken kan ik wat meer energie overhouden. Ik wil het zo graag goed doen, het voelt hier als mijn eigen tankstation. Zelf alles bij- en schoonhouden en de klanten tevreden houden. Het lukt me niet altijd om mijn lijstje af te werken en dat werkt voor mij frustrerend ook al weet ik dat ik er niets aan kan doen. Nu schrijf ik drie dingen op die ik die dag wil afmaken in plaats van alles. Het lukt me soms om mij hieraan te houden, maar alles doen is zo’n automatisme!

Over vijf jaar hoop ik hier nog te werken en wijzer te worden dan ik nu al ben. En dat ik nog meer mijn angsten leer overwinnen. Dit is de eerste baan die bij mij past, ik ben hier heel erg op mijn gemak en ook mijn collega’s zijn als familie. Ze houden ook veel rekening met mij. Ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft!