“Soms moet het emmertje ook leeg gemaakt worden.”

Naam: Eva Fernández Pozo- van Erp
Leeftijd: 33 jaar
Functie: teamleider carwash
Werkt bij: The Carwash Oss B.V.

OOTW interviewt medewerkers uit de branche. Deze keer een portret van Eva Fernández.

Kan je iets vertellen over waar je werkt en wat je daar doet?

Via de lessen kickboxen op mijn sportclub sprak ik iemand, die vroeg mij of ik geïnteresseerd was in een baan bij de wasstraat. Heel grappig eigenlijk want voorheen waste ik niet eens mijn eigen auto. Over dat voorstel heb ik nagedacht en in Juli 2107 ben ik begonnen als parttimer bij The Carwash Oss en sinds december 2018 ben ik fulltime teamleider. Ik geef leiding aan een team jonge medewerkers.

Ik merk in de rol als teamleider dat het heel moeilijk is om aan goed personeel te komen, te motiveren en te behouden. Dat laatste is heel lastig. Het personeel wat bij ons in dienst komt is vooral jong. Ik ben nu al ruim 12 jaar in Nederland maar ik merk nog steeds een groot verschil in normen en waarden, de medewerkers hebben vaak moeite met autoriteit en geven ongevraagd hun mening. Ik probeer in dat soort gesprekken wel te luisteren maar uiteindelijk is het toch de manager die de beslissingen neemt. Aan de andere kant waardeer ik wel het Nederlandse “afspraak is afspraak”.

Het aantal medewerkers met de spreekwoordelijke rugzak is ook erg hoog. We hebben er velen gehad met adhd, autisme of borderline. Dit komt dan niet ter sprake in het sollicitatiegesprek maar dat uit zich gaandeweg in bijvoorbeeld veel ruzie met klanten en dan kom je er later pas achter wat er mankeert. Ik probeer in een gesprek er achter te komen hoe we diegene kunnen begeleiden en feedback te geven en als laatste te zoeken naar aangepast werk. Ik probeer het altijd positief te benaderen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

In Spanje ben ik opgeleid als grafisch designer net als mijn vader maar dat stilzitten achter een scherm is niks voor mij. Toen ik naar Nederland kwam heb ik 7 jaar bij de Zara gewerkt, ik begon in het magazijn. Zo kon ik de taal leren en daarna werd ik floor assistant op de kinderafdeling. Via dezelfde werkgever Indutex kon ik aan de slag als shopassistant bij Pull & Bear. Ik heb daar bij alle openingen van de Nederlandse vestigingen geholpen. Toen werd ik zwanger en moest ik stoppen. Ik ben getrouwd met een Nederlandse man, die 2 kinderen heeft met zijn ex-vrouw. Zij kreeg een herseninfarct en dat betekende dat ze niet meer voor de kinderen kon zorgen, dus werd ik  moeder van 3 kinderen tegelijk. Om toch aan de slag te zijn ben ik omgeschoold om gastouder te worden en had ik van maandag tot en met vrijdag kinderen in huis.

Je hebt al best wat e-learnings gevolgd via het branchepaspoort, wat vind je van de e-learnings?

Omdat ik in een compleet nieuwe werkomgeving terecht kwam was het heel fijn om de basis te leren. Ik ben toen het branchepaspoort ingedoken en heb toen veel e-learnings gedaan. Ik had echt nergens verstand van dus die basis was voor mij heel nuttig. Ook de gastvrijheid en verkooptraining vond ik goed, dat onderwerp lijkt altijd zo vanzelfsprekend, maar het brengt je echt weer op andere gedachten. Je zou denken dat ik wel eens trainingen gevolgd zou hebben bij mijn vorige werkgever, maar helaas niet dus deze kans greep ik wel aan.

Je hebt de training Werken in de carwash gevolgd, wat vond je daarvan?

De training Werken in de carwash was super! Hier hebben de jongens veel van geleerd. En in de praktijk merken we dat ze nog veel meer kunnen, maar hopelijk komt dat wel met tijd en ervaring.  Het enige nadeel is dat er van die groep nog maar een van in dienst is. Ik heb de training zelf ook gevolgd en neem die kennis mee en draag dit weer over aan nieuwe medewerkers. Ik merk dat ze het klantcontact heel lastig vinden en dat ze bang zijn om te praten. En dat is nou juist zo belangrijk! De werkzaamheden die leer je wel maar om een praatje te beginnen met een klant dat is iets wat ook al een beetje in je moet zitten. Ik heb nu een meisje aangenomen voor in de weekenden en die doet dit heel goed. Je merkt dat de klanten zich veilig voelen bij haar. Zo komen er nu ook meer vrouwen naar onze wasstraat dus voor de verkoop werkt dat ook goed. We krijgen er zelfs complimenten over.

Leer je ook bij?

Buiten het online aanbod zou ik me wel wat meer willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld hoe ik de verschillende taken plan en verdeel. En hoe combineer ik die dagelijkse taken met het leidinggeven aan een team. Je hebt drukke dagen minder drukke dagen en dat moeten we met een klein team voor elkaar krijgen. Daarnaast vind ik het inschatten van wat iemand al aan kan of durft nog lastig dus misschien is een training situationeel leiderschap wel wat voor mij.

Hoe besteed jij je vrije tijd?

Ik werk fulltime dus ik heb niet veel vrije tijd. Mijn schaarse vrije tijd verdeel ik over mijn 3 kinderen van 15, 12 en 6 jaar en mijn sporten. Ik doe aan hardlopen, fitness, thai chi/yoga en krachttraining 3 à 5 dagen per week. Ook ga ik graag naar de bioscoop, sauna en bij Nederlandse familie op bezoek. Mijn Spaanse familie woont in Jaen, boven Granada.

Ben jij je bewust van je duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid gaat in mijn ogen over gezond leven. Ik zie dat mijn medewerkers ongezonder leven dan ik en het doet me pijn om te zien hoe slecht ze eten en slecht voor zichzelf zorgen. Zelf vind ik dat erg belangrijk; ik sport veel en rook niet. En neem gezond eten mee naar mijn werk. Dat vinden ze “konijnenvoer”. Als ik hun verhalen hoor wat ze allemaal in hun vrije tijd doen dan besef ik dat ze niet echt bewust zijn van de consequenties van hun acties. daarnaast zorgt het ook voor demotivatie en slechter presteren op het werk. Ik werd tijdens het kijken naar de Webinar over Duurzame inzetbaarheid getriggerd. We willen ze als werkgever hierover bewust maken en we gaan we dit hier binnenkort bespreken.

Voor mij persoonlijk is het een goede keus geweest om de switch te maken naar de wasstraat. Als gastouder vond ik het heel zwaar om thuis te blijven, de kinderen zijn er de hele dag en ik miste het contact met klanten en volwassenen. Ik ben iemand met heel veel energie. Ze zeggen wel eens tegen mij dat het niet mogelijk is om alles te doen. Fulltime werken, sporten en kinderen. Maar ik krijg juist meer energie van dingen doen en bezig te zijn. Als ik bijvoorbeeld direct na het werk ga sporten dan poets ik ook nog het hele huis. Ik ben momenteel wat minder fit omdat ik een half jaar niet heb kunnen sporten dus dat wil ik ook weer terug pakken dan komt mijn geestelijke motivatie ook weer terug. Als ik zou neerploffen op de bank dan zou er niets meer uit me komen. Alhoewel ik ook goed begrijp dat het emmertje soms ook leeg gemaakt moet worden.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Over 5 jaar  ben ik 10 jaar getrouwd en dan zou ik een mooie reis naar Amerika willen maken. Dus bij deze heb ik alvast vrij gevraagd. En dan heb ik geleerd om op mijn Spaanse gitaar te spelen maar daar heb ik nu nog geen tijd voor. Als ik eerlijk ben ben ik nog op zoek naar mezelf dus kan ik het niet goed inschatten waar ik over 5 jaar sta. Ik hou van klanten en verkoop, maar ik wil misschien wel wat meer. Ik heb voor mijn werk bij Indutex veel mogen reizen en ik hou van die levendigheid. Nu moet ik natuurlijk rekening houden met mijn gezin dus neem ik ook genoegen met een treinreis. Heerlijk met de muziek aan en al die mensen om me heen. Eerlijk gezegd laat ik alle deuren open voor de toekomst. Ik ben heel spontaan en wil later niet terugkijken spijt krijgen van kansen die ik niet gegrepen heb.