Duurzame Inzetbaarheid

Mensen werken steeds langer door. Nieuwe taken en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe zorg je ervoor dat je met plezier kunnen blijven werken? En dat je ook duurzaam inzetbaar blijft in de toekomst? OOTW kan daarbij helpen. En gelukkig kan je er zelf ook veel aan doen. Door plezier te hebben in het werk, door goed met collega’s om te gaan, door bij te blijven, door te zorgen voor de eigen gezondheid en mee te denken over aanpassingen en verbeteringen op het werk. Want dan vraagt werk niet alleen energie, maar levert het juist ook energie op.

Het OOTW is een campagne gestart met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers in de branche. Deze campagne wordt mede gefinancierd met ESF subsidie.

“Dat geeft energie” is een campagne van OOTW om de bewustwording omtrent duurzame inzetbaarheid in de branche te bevorderen.

De campagne bestaat uit:

  • Video’s van interviews met medewerkers uit de branche over hun eigen duurzame inzetbaarheid.
  • Een zelftest voor elke medewerker om hun energie inzichtelijk te maken en suggesties te geven om hiermee aan de slag te gaan.
  • Voor leidinggevenden bieden we een leidraad en hulpdocumenten.
  • Er is een speciale website opgericht datgeeftenergie.nl.
  • In het branchepaspoort is een compleet nieuw dashboard gebouwd om duurzame inzetbaarheid toegankelijk te maken voor de medewerkers.
  • De interviews die we maandelijks afnemen met medewerkers voor de “Helden van OOTW” wordt duurzame inzetbaarheid zichtbaar gemaakt in al zijn facetten.
  • De webinar over duurzame inzetbaarheid is terug te kijken via een mijn extra in het branchepaspoort.
  • Er is een teampakket naar alle bedrijven gestuurd met informatieboekjes voor het gehele team en een koektrommel.

 

Daar krijg ik energie van!”

“Om fit en vitaal te blijven is het voor mij belangrijk om de innovaties te volgen. En die gaan op dit moment heel hard! “

Raymond Roël, Easy & Go wasbedrijf

“Als mijn mensen goed werken maar ook gewoon heel veel lol hebben. ” 

Ria van Splunter, stationsmanager Ototol

“Ik vind het belangrijk dat als je ergens werkt dat je je daar ook echt thuis voelt.”

Femke van de Noort, Peut Abswoude

“Ook al was de dag druk en hectisch – iedereen gaat vrolijk naar huis. Zo ga ik de 70 makkelijk halen!”

Colin Idzes, Idenburg Car Solutions en Carwash

“Het belangrijk is om open te staan voor bijscholing en niet stil te staan.”

Ursula Kweekel, Esso Ruyven en Esso Zegwaard

“Als je fijn klantcontact hebt en met je collega’s plezier hebt is er een heel stuk werkplezier gewonnen. Altijd blijven communiceren!”

Sandra Carbo, Shell De Wetering

“De ruimte om zelf dingen te bedenken en uit te voeren. Hoewel ik voor een grote organisatie werk, voelt dat niet zo en ervaar ik dat ook niet zo. De interne lijntjes zijn kort. Het voelt als een warm bad.”

Johan van Ardenne, Total Zielhorst

“Het werk behelst zoveel meer dan alleen achter de kassa staan. Je runt echt je eigen toko’tje.”

Bea Hazelebach, Fuel Services Nederland

“Ik probeer alle e-learnings en webinars te volgen, omdat ik zoveel mogelijk informatie wil over de branche en ik houd van leren. Dit kan ik dan ook aan mijn collega’s overbrengen.”

Martijn Moes, ANAC Carwash

 

Op deze website www.datgeeftenergie.nl vind je video’s, handige documenten en een test. Maak de test en ga zelf ook aan de slag met jouw Duurzame Inzetbaarheid. Wanneer je deze maakt vanuit het branchepaspoort krijg je er ook nog eens 10 leerpunten voor.

Download

Mini magazine Duurzame Inzetbaarheid

Een eenmalige uitgave ter ondersteuning van de campagne “Dat geeft energie!”. Bestemd voor medewerkers in de branche van tankstations en wasbedrijven.

Download

Leeswijzer voor leidinggevenden Duurzame Inzetbaarheid

Een eenmalige uitgave ter ondersteuning van de campagne “Dat geeft energie!”. Bestemd voor leidinggevenden in de branche van tankstations en wasbedrijven.