Online leren voor meer energie!

We willen graag dat je aan de slag gaat met jouw duurzame inzetbaarheid en daarom hebben we het online studie aanbod flink uitgebreid. Deze modules kunnen jouw duurzame inzetbaarheid verbeteren. Dus ga direct aan de slag en maak ze op www.mijnbranchepaspoort.nl.

Module

Omschrijving
Assertiviteit:
ontwikkel in 4 stappen


Wil je jouw assertiviteit
ontwikkelen ofwel je
weerbaarheid, zelfbewustheid of zelfverzekerdheid? Dan is het belangrijk om eerst te onderzoeken waarom jij het lastig vindt om je mening te geven. Je kunt meteen aan de slag met een 4-stappenplan.
Balans werk/privé –
Deel 1
Wil jij werk en privé meer in balans brengen? Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is een uitdaging. Vaak gebeurt het dat de balans tussen werk en je privé leven doorslaat in de richting van het werk. Dat gaat dan ten koste van de privésfeer. Wij gaan 10 tips bespreken die je kunnen helpen bij het bereiken van een goede balans tussen werk en privé. In deze e-learning krijg je de eerste 5 tips. De laatste 5 tips krijg je in E-learning Balans werk/privé – Deel 2.
Balans werk/privé –
Deel 2


Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is een uitdaging.Vaak gebeurt het dat de balans tussen werk en je privé leven doorslaat in de richting van het werk. Dat gaat dan ten koste van de privésfeer. In deze e-learning delen we de laatste 5 tips om dit te voorkomen.
Communicatiescan
(zelftest)

Weet jij wat jouw communicatie voorkeursstijl is? In deze scan beantwoord je een vragenlijst gebaseerd op verschillende communicatiemodellen. Naar aanleiding van jouw antwoorden kom je te weten wat jouw persoonlijke communicatie voorkeursstijl is.
Vul de lijst in 1 keer in, het duurt ongeveer 10 a 15 minuten. U ontvangt de rapportage in pdf.
U ontvangt geen certificaat of leerpunten.
Conflicthantering
(zelftest)


Deze scan geeft u inzicht in uw voorkeursstijl voor wat betreft conflicthantering. Antwoorden kunnen niet fout of goed zijn.
Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u een rapportage met verschillende manieren om met die tegenstrijdige belangen om te gaan. U ontvangt de rapportage in pdf.U ontvangt geen certificaat of leerpunten.
De balans tussen werk & thuis
(webinar)


Een balans hebben tussen werk en thuis is iets waar iedereen naar streeft. De realiteit is dat het ontzettend moeilijk kan zijn om dit voor elkaar te krijgen. Zowel werk als thuis kan een bron van stress zijn en dit houdt ons bewust of onbewust voortdurend bezig. Hoe je hier het beste mee om kan gaan vertelt de spreker van dit webinar.
Een les in stress
(webinar)

Stress. We hebben er allemaal mee te maken en er zijn maar weinig mensen die weten hoe het werkt. Wat doet stress met je en wat kun je er tegen doen? In dit webinar krijg je een ‘stress-gebruiksaanwijzing’.
Effectief Communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? In deze cursus krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren. Zodat jij én de ander begrepen worden.
Feedback geven:
De gouden regels

Veel conflicten op de werkvloer ontstaan doordat je niet vertelt wat je dwars zit. Het is belangrijk om goed feedback te kunnen geven. Hiermee kun je misverstanden en ergernissen voorkomen. Deze e-learning geeft je de gouden regels van het feedback geven.
Geweldig communiceren op het werk en thuis, hoe doe je dat?
(webinar)

Benieuwd naar hoe je goed kan communiceren, zowel op werk als thuis? Dan biedt dit webinar jou de inzichten om dit te kunnen doen. Zo ben je vaardiger in overleg met collega’s en kom je een stap verder in je relatie. Dit webinar besteedt aandacht aan deze belangrijke vaardigheden.
Haal alles uit je sollicitatiegesprek
Binnenkort een sollicitatiegesprek? Wil jij weten hoe jij je hiervoor het beste kunt voorbereiden? Je hebt een mooie CV en brief geschreven. Deze e-learning helpt jou om alles uit het sollicitatiegesprek te halen.
In 7 stappen persoonlijke grip en succes op je werk!
(webinar)

Wil jij in 7 stappen meer grip hebben op je werk? Tegenwoordig heeft men meer dan ooit te maken met stress en werkdruk. In dit webinar wordt besproken hoe je hiermeer grip op kunt krijgen.
Kernkwaliteiten:
Kwaliteitenkwadrant

  

Weten waar je het beste in bent dat is heel belangrijk. Als jij jouw kernkwaliteiten namelijk goed kunt inzetten, dan vergroot je jouw persoonlijke effectiviteit. Deze e-learning laat goed zien hoe je jouw kwaliteiten het beste kunt inzetten. 
Leren loslaten
(webinar)

Dit webinar schenkt aandacht aan het veelbesproken fenomeen van loslaten. Hoe doen we dit eigenlijk? Soms houden we tegen beter weten in iets vast, soms ten koste van onszelf. Waarom is loslaten zo moeilijk? De spreker van dit webinar licht de psychologie achter loslaten toe. Neem er je voordeel van en volg dit webinar.
Managen van je collega’s


Hoe ga je om met collega’s en ook leidinggevenden die om de haverklap bij je binnenlopen voor een ‘klein vraagje’. Opgeteld bij elkaar kunnen al die ‘kleine vraagjes’ ervoor zorgen dat jouw tijdschema en werkzaamheden in de war lopen. Waardoor je minder snel aan jouw eigen taken toe komt? Deze e-learning helpt jou in het managen van je tijd, in dit geval je collega’s.
Managen van je omgeving
Jouw omgeving kan een grote invloed hebben op jouw effectiviteit. Heb je moeite met het nee zeggen tegen collega’s? Kun je wat meer ondersteuning gebruiken in het vinden van de grens? Dan biedt deze e-learning de ideale basis. Treed effectief op tegen een tijdrovende ‘omgeving’ en verbeter jouw effectiviteit.
Mindfulness op werk:
verminder je stress en verhoog je prestaties
(webinar)

Mindfulness -aandachtig zijn- is een krachtige hulpbron bij het functioneren van mensen en teams op het werk. Leer bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor jouw eigen gezondheid. Benieuwd naar mindfulness? In dit webinar wordt besproken wat mindfulness is en hoe je dit op je werk kunt toepassen. Met praktische tips om dit meteen in de praktijk te brengen.
Nooit een burn-out met deze 5 tips
(webinar)
Een burn-out. Het sluipt erin. Je gaat vol gas, kan de wereld aan, raast maar door, vaak zonder pitstop. En dan ineens wordt er op de reset knop gedrukt. Je lichaam zegt: stop, ho, halt, help! Ik trek dit niet meer. Wees de burn-out voor, pak je moment, ga ervoor zitten en bekijk deze webinar. Kijk wat jij kan doen om op tijd in een andere versnelling te leven.
In dit webinar krijg je de 5 meest efficiënte tips om een burn-out te voorkomen.
Werken in teams

Altijd al willen weten hoe je effectief in een team kunt werken? In deze module gaan we in op wat een team is en hoe je effectief kunt samenwerken en communiceren. Deze e-learning helpt je hier mee.