Het OOTW

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven

Investeren in kennis

Investeren in kennis is belangrijk, ook in kennis van uzelf en uw medewerkers. In 2010 is het OOTW, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Tankstations- en Wasbedrijvenbranche, ontstaan uit de samenvoeging van twee oude opleidingsfondsen OFT en OOMT van BETA en BOVAG en de vakbonden. OOTW organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers en werkt aan imagoverbetering voor de branche. Het OOTW is hét opleidingsfonds voor iedereen werkzaam in de branche. De branche telt momenteel ruim 17.000 werknemers werkzaam bij 1400 werkgevers.

Het OOTW is geen trainingsbureau maar een fonds. Een fonds dat de gelden geheel inzet voor de branche. Het branchepaspoort is ontwikkeld om het voor alle medewerkers in de branche eenvoudiger te maken om zich te ontwikkelen en bij te blijven.

OOTW zet trainingstrajecten uit bij bedrijven en geeft opleidingsadviezen. De medewerkers van het OOTW zitten regelmatig aan tafel bij de grote oliemaatschappijen maar ook met de kleine ondernemers, dit is een speerpunt omdat de kleine ondernemer er vaak geen tijd voor heeft.

De digitalisering heeft ook de leerproducten een boost gegeven, zo houden we webinars, hebben we online serious games en kunnen we binnenkort ook maatwerk e-learnings ontwikkelen.

Duurzame Inzetbaarheid is een ander speerpunt. In 2018 is een campagne opgezet met films en een test en wordt het branchepaspoort geupdate om de medewerkers te activeren en hiermee aan de slag te gaan. De nadruk ligt op “waar krijg je energie van”.

Wilt u meer informatie over het ontwikkelen van uzelf, uw medewerkers en de opleidingsmogelijkheden, kijkt u dan op deze website of neem contact op met het OOTW-secretariaat via telefoonnummer 010 – 411 19 68 of e-mail info@www.ootw.nl. Wij helpen u graag verder!