Mijn Extra “Bouw je eigen e-learning”

Wat is een Mijn Extra?

Een Mijn Extra is een nieuw leerproduct van het OOTW; een mini e-learning. Het OOTW kan deze mini e-learnings snel ontwikkelen naar de actualiteit en behoeften van de branche.

Het OOTW stelt de Mijn Extra tool ook beschikbaar aan bedrijven om mini e-learnings op maat te bouwen en deze voor de medewerkers beschikbaar te stellen. Je kunt dus een mini e-learning bouwen over het nieuwe bakery concept dat jullie krijgen, of de nieuwe koffie, de wastunnel, een klantenspaarsysteem, afspraken tussen hoofdkantoor en vestigingen enzovoorts. Maar ook gewoon het verhaal van het bedrijf of het inwerktraject etc etc.

Ondersteuning op het moment dat jij vindt dat jouw bedrijf het nodig heeft, dat is de Mijn Extra. Zo hebben jouw medewerkers direct toegang tot essentiële kennis. Kennis die je aanbiedt en die je zelf ontwikkelt. Dus voor iedereen dezelfde kennis. Hiermee waarborg je belangrijke kennis en vaardigheden. Kennis die voor jullie bedrijf van belang is.

Het OOTW stelt deze Mijn Extra beschikbaar op maat maar voor elk bedrijf. Je levert de onderdelen aan en het OOTW helpt je de Mijn Extra te bouwen. Eenmaal ontwikkeld zet je de micro-cursus beschikbaar via de HR tool in ons succesvolle leerplatform www.mijnbranchepaspoort.nl. Medewerkers hebben dan 24 uur per dag toegang tot een Mijn Extra via telefoon, tablet of computer.

 

Een Mijn Extra bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Video
  • Tekst
  • Expert
  • Toets
  • Verdieping
  • Downloads

 

Video’s

Video’s zijn gemakkelijk in te sluiten in een Mijn Extra. Je kunt hier MP4 video’s voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de leidinggevende of de bedrijfsleider die een welkomstpraatje houdt voor de nieuwe medewerkers.

Tekst & Afbeeldingen

Met de tekstpagina’s is het mogelijk om achtergrond informatie en instructie in tekst te plaatsen. Je kunt zelf teksten maken of bestaande teksten kopiëren en plakken. Afbeeldingen, links of tabellen kunnen hier ook toegevoegd worden.

Expert

Soms kan een cursist persoonlijke hulp gebruiken. Met de expertpagina kun je een persoon koppelen aan een Mijn Extra. Iemand die alles over het onderwerp weet en zijn kennis graag deelt met de rest van de organisatie of branche. Je kunt de naam en contactgegevens hier kwijt.

Toets

Een toets toevoegen is niet verplicht maar wel mogelijk. Je kunt variëren tussen meerkeuze- en open vragen. Met behulp van een certificaat kunnen beheerders gemakkelijk zien wie de eindtoets van de Mijn Extra heeft behaald. Deze toets komt het toetscentrum van het dashboard te staan na afronden van de Mijn Extra.

Verdieping

Met behulp van de verdiepingstab kun je links naar andere websites toevoegen. Gebruik deze pagina voor meer achtergrondinformatie over het onderwerp. Bijvoorbeeld naar de bedrijfswebsite etc.

Downloads

De downloadpagina is bedoeld om bijlagen te plaatsen. Achtergrondinformatie, instructie,  bijbehorende foto’s of een toelichtende PowerPoint presentatie.